Balta Darvari

Centru Inchirieri Lacuri si Balti de Pescuit Calarasi reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Balta Darvari - Centru Inchirieri Lacuri si Balti de Pescuit Calarasi.

Daca aveti nevoie de: Centru Inchirieri Lacuri si Balti de Pescuit Calarasi
contacteaza-ne completand formularul de aici

Descriere Centru Inchirieri Lacuri si Balti de Pescuit Calarasi

Acest lac este una dintre cele mai bune piste de concurs din tara, densitatea si marimea crapilor facand-o cautata de majoritatea pescarilor de competitie (si nu numai), din tara. Aici, aproape oricine poate prinde 100 de kg de crap intr-o zi de pescuit, lucru care situeaza balta in topul baltiilor din Romania.

Cum se ajunge – Pe soseaua Bucuresti – Calarasi, in Comuna Tamadau, imediat dupa pod, dupa magazinul de peste, se face stanga inspre satul Dravari. Chiar la intrarea in satul Dravari, prima casa mare pe stanga, o casa verde, este a lui Victor Oana, proprietarul lacului.

Populatia piscicola din acest lac este foarte bine reprezentata de crap, cu o medie intre 5 si 10 kg, dar si cu multe exemplare ce depasesc 15 kg.
Sau prins si exemplare de peste 20 de kg. Ctenul este si el foarte bine reprezentat, capturandu-se frecvent exemplare intre 5 si 15 kg.
Se pescuieste tot timpul anului,dar numai in sistemul catch & release. Se pescuieste si noaptea. Momeala recomandata : boiles, dar se mai prinde si la porumb. Nu se retine crapul sau cteno, numai caras. Crapul va fi eliberat in bune conditii.Pescarii sunt obligati sa aiba saltea de receptie, mincioc ecologic si spray dezinfectant. Se pescuieste pe malul cu soseaua, malul opus este invadat de stuf si nu sunt locuri accesibile.Suprafata lacului este de circa 100 hectare. De la Pod Tamadau pana la sediul Fermei lacul este inconjurat de stuf pe ambele maluri.

Adancimea apei este cuprinsa intre 1 si 10 m. Lacul este dragat de la barajul Gostilele pana la podul Tamadau. Prin dragare pe mijlocul (aproximativ) apei s-a creat un canal cu latimea de 25m. Astfel, venind dinspre dinspre mal, fundul apei cade in 4 metri apoi in 8 – 9 – 10m. Latimea lacului este cuprinsa intre 80 si 200m. Exista si posibilitati de cazare in numeroasele cabane aflate pe malul lacului Darvari.

Galerie foto Centru Inchirieri Lacuri si Balti de Pescuit Calarasi