Air Adrenaline

Centru Inchirieri Parapanta Balon Zbor Sibiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Air Adrenaline - Centru Inchirieri Parapanta Balon Zbor Sibiu.

Daca aveti nevoie de: Centru Inchirieri Parapanta Balon Zbor Sibiu
contacteaza-ne completand formularul de aici

Descriere Centru Inchirieri Parapanta Balon Zbor Sibiu

Clubul Sportiv Air Adrenaline este o organizatie non profit, de tineret si pentru tineret ce are ca principal scop practicarea zborului cu aeronave ultrausoare nemotorizate si motorizate. 

C.S. Air Adrenaline are in componenta 3 instructori autorizati, de aeronave ultrausoare nemotorizate clasa parapanta. A organizat anual concursul de zbor liber cu parapanta Cupa Fagarasului care in anul 2010 a ajuns la editia cu numarul IX. In anul 2011 organizeaza prima editie a TRANSILVANIA XC OPEN.

Toate cursurile sunt sustinute de instructori calificati, certificati si atestati de catre Aeroclubul Romaniei.

Suportul teoretic de curs este in acord cu metodologia stabilita de catre autoritatile aeronautice abilitate sa emita reglementari in domeniu.

Clubul sportiv Air Adrenaline, pune la dispozitia cursantilor, echipamentul de zbor necesar parcugerii cursurilor : parapanta, seleta, casca.

La absolvirea cursurilor, se elibereaza certificate de absolvire , iar in urma trecerii examenului de licenta se elibereaza licenta de pilot aeronave ultrausoare – clasa parapanta.

EXAMINARI PENTRU OBTINEREA LICENTEI DE PILOT AERONAVE ULTRAUSOARE - CLASA PARAPANTA

Clubul Sportiv Air Adrenaline Sibiu, organizeaza sesiuni de examinare a elevilor piloti, sau a pilotilor care au expirate documentele, pentru obtinerea licentei de pilot aeronave ultrausoare - clasa parapanta. 

Documente necesare:

• copie dupa actul de identitate 
• carnet de zbor completat la zi 
• 2 fotografii tip 3/4
• copie asigurare accidente

Examenul consta in rezolvarea celor 8 teste teoretice ( cate 10 intrebari), tip grila din legislatie, meteorologie, cunoasterea aeronavei, principii de zbor, navigatie aeriana, proceduri operationale, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane. 

Parcurgerea unei probe practice de zbor in care candidatul va avea de executat 2 zboruri la care va primi teme specifice pilotajului parapantei. 

Dupa absolvirea examenului se va elibera licenta de pilot aeronave ultrausoare in maxim 31 zile de la data absolvirii.

ZBOR IN TANDEM 

Zborul in tandem se realizeaza alaturi de piloti si instructori calificati si certificati de catre Aeroclubul Romaniei, in conditii de deplina siguranta. 

Clubul sportive Air Adrenaline Sibiu, pune la dispozitie tot echipamentul necesar desfasurarii zborurilor. 

Pentru tinerii sub 18 ani, este necesar acordul scris, certificat de un notar autorizat al parintilor acestuia. 

 

Galerie foto Centru Inchirieri Parapanta Balon Zbor Sibiu