10 lucruri pe care este mai bine sa le inchiriem

2_101. Rochie de ocazie 

Cel mai bine este sa inchiriezi rochia decat sa o cumperi, atunci cand achizitionarea se face pentru ocazii, deoarece veti purta acest obiect doar de cateva ori. La petrecerile importante sau selecte la care va duceti va intalniti in general cam cu aceeasi oameni si normal ar fi ca acestia se va vada cu tinute variate. Atunci cand inchiriati pe langa faptul ca scoateti un pret mai bun nici nu aveti stresul pastrarii in conditii cat mai bune a obiectului vestimentar si aveti si acea tinuta variata pe care oricine si-o doreste.

2. Schiuri În cazul în care vă place să vă duceți des la munte probabil că vă place să vă dați cu schiurile. În afara cazului în care faceți asta săptămânal sau doriți neapărat un anumit model și marcă de schiuri, este mai rentabil să închiriați. O pereche de schiuri, cu tot cu accesorii, depășește 1.000 de lei, pe când închirierea lor nu trece de 50 de lei pe zi.

 3. ATV  Dacă tot sunteți la munte și vreți senzații tari, puteți încerca și o plimbare cu ATV-ul prin pădure. Costă în jur de 100 de lei pe oră, dar merită. Un ATV nou are un preț de circa 2.000 de euro plus că, dacă sunteți proprietar, trebuie să plătiți asigurare, reparații, taxe etc. Aveți grijă însă: un ATV are reputația de a fi mai periculos decât o motocicletă din cauza greutății mult mai mari.

 4. Cort Pentru cei carora le plac plimbarile la munte si care isi doresc un contact direct cu naura optand vara pentru un cort, le recomandam ca in cazul in care nu fac astfel de excursii foarte des sa inchirieze cortul. In acest mod veti face economii si veti scapa si de grijile pe care trebuie sa vi le faceti in legatura cu depozitarea zilnica a cortului, pastrearea lui in stare buna pentru toate excursiile si intretinerea lui.

5. Barcă De la munte trecem la mare. Dacă vă plac bărcile cu motor dar nu vreți să scoateți din buzunar 10.000 de euro, aveți varianta închirierii. De obicei, chiria se învârte în jurul valorii de 1.000 de lei pe zi la o barcă cu motor pentru 4-5 persoane. 

6. Mașină de luxUnele persoane vor uneori să impresioneze afișându-se cu o mașină exotică. În cazul în care doriți să faceți impresie dar nu aveți bani suficienți sau îi aveți dar nu vreți să-i cheltuiți, puteți să vă închiriați un Maserati GranTurismo, care costă în jur de 100.000 de euro, cu 500 de euro pe zi.   

7. Biciclete Mersul pe bicicletă este un exercițiu bun pentru inimă, spun medicii. Iar dacă nu vreți să cumpărați puteți să vă închiriați una, spunem noi. O bicicletă costă în jur de 50 de lei pentru un week-end și puteți să mergeți cu ea și în afara orașului. Un preț mult mai mic decât cei 400-500 de lei cât ar costa să o cumpărați.

8. Cărți Nu vorbim aici despre cărțile cunoscute, pe care le puteți găsi și la anticariat la sume de 5-10 lei sau la cele pe care le puteți găsi pe internet. Ne referim la cărțile de specialitate, cu informații prețioase pentru care vor să se specializeze pentru anumite domenii și care costă, de regulă, multe sute de lei. Un abonament la o bibliotecă mare din București costă în jur de 25-30 lei pe un an de zile, perioadă în care puteți să vă pregătiți pentru lucrarea de doctorat.

 9. Obiective foto Se știe că fotografii profesioniști cheltuie cei mai mulți bani pe obiective. Un obiectiv bun costă de la 1.000 de euro în sus, putând ajunge și la 10.000 de euro. Dacă însă nu aveți nevoie de un obiectiv anume decât pentru o perioadă scurtă de timp, cel mai bine ar fi să închiriați. Scăpați mult mai ieftin: 50, 60 sau 70 de lei pe zi. 

10. Unelte 

Pentru cei care vor sa lucreze ceva sau au un proiect anume de realizat ca de exemplu reamenajarea locuintei sau a gradinii, exista posibilitatea de a inchiria uneltele necesare. Din nefericire in acest domeniu preturile de inchiriat este mare, la fel cum si pretul uneltelor este tot mare.