Cum alegem corect o masina de inchiriat?

1_16Foarte multe persoane se gandesc frecvent la beneficiil eunei masini pe care sa o poata folosi atunci cand au nevoie fara insa a fi conditionai de folosirea restrictiva si de cele mi multe ori lipsita de confort sau cu un cunfort redus a mijloacelor de transport in comun, sau de perioadele in care masina dumneavoastra se afla intr-un service. Pentru aceste pesoane apelarea la o firma de inchirieri auto pare  fi cea mai buna solutie.

Inainte de a apela la serviciile unei firme de inchirieri auto, trebuie sa avem totusi in vedere cativa factori, care pot diferentia o alegere bine facuta de una nu tocmai inspirata.

Fara a fi partinitori in ceea ce priveste distributia zonala a tarii, am cautat o firma specializata care se ocupa cu astfel de servicii, si asa am ajuns sa ii gasim pe cei mai buni in acest domeniu, si anume pe cei de la Cars4rentCluj.ro, una dintre cele mai bine cotate firme de inchirieri auto Cluj.

Inca de la o prima privire atintita asupra site-ului lor, www.cars4rentcluj.ro ne putem da seama foarte usor cu ce vin ei in intampinarea noastra, distinct fata de firmele concurente, ajutandu-ne astfel sa intuim rapid care sunt de fapt nevoile pe care noi le avem, si cum le putem satisface, utilizand serviciile lor.

Inainte de toate credem ca lucrul cel mai important de care trebuie sa tinem seama este bugetul de care dispunem si pe care putem sa il alocam inchirierii unei masini. Preturile variaza in functie de modelul ales si de perioada pentru care se face inchirierea autovehiculului.

De asemenea, in functie de cat timp intentionam sa petrecem la volan, putem alege un model mai confortabil, astfel incat calatoria sa fie una placuta si sa nu se transforme intr-una de cosmar din cauza disconfortului. Confortul la volan conteaza foarte mult, si se refera si la nevoia de spatiu, pe langa caracteristicile ambientale, ce tin de dotari de genul functiilor de redare muzica sau radio, sau de cele privitoare la climatul asigurat de catre aerul conditionat.

Asigurarea masinii trebuie luata in calcul de asemenea si fara discutie starea tehnica a acesteia trebuie verificata in prealabil, fie uitandu-ne pe formularele de revizie periodica, fie conducand autoturismul pentru cateva clipe (pentru cei mai priceputi dintre noi, care pot intui rapid deficientele la nivel de functionalitate ale masinii, din spatele volanului), astfel incat sa avem certitudinea ca aceasta este in regula si ca nu ne-ar putea face surprize neplacute, mai ales daca intentionam sa o scoatem pe sosele la plimbari pe distante mai mari.

Important este si felul in care acesta este echipata, mai ales daca masina personala face parte dintr-o clasa superioara celei pe care vrem sa o inchiriem, sau in cazul in care nu suntem pe deplin familiarizati cu transmisia modelului inchiriat. Atentia sporita trebuie sa se indrepte si catre tipul de combustibil cu care trebuie sa alimentam, mai ales daca suntem obisnuiti cu un anume tip pe care il utilizam frecvent. Cu siguranta din neatentie, graba sau obisnuinta, putem ajunge sa alimentam cu alt combustibil decat cel necesar in mod normal pentru o buna functionare a masinii inchiriate.

Mai apoi, in functie de specificul calatoriei va trebui sa stim daca masina inchiriata va necesita sau nu o dotare cu un sistem GPS, astfel incat sa nu apara problema unei localizari defectuoase, din cauza acestui aspect foarte usor de trecut cu vederea dealtfel. Unele masini pot avea acest sistem incorporat, iar pentru altele va trebui sa ne ocupam personal de dotarea acestora cu sisteme speciale de navigare.

Consumul masinii inchiriate, numarul de bagaje, capacitatea masinii proportionala cu volumul acestora din urma, numarul de pasageri si numarul de locuri cu care vine dotata masina, sunt factori ce trebuie avuti in vedere, fara a-i considera nicio secunda ca fiind nesemnificativi.

Firmele serioase, precum cei de la Cars4rentCluj.ro pun la dispozitie modele de masini alese astfel incat utilizatorul sa fie protejat intrutotul si sa se simta in siguranta pe tot parcursul utilizarii autovehiculului. Masinile au toate asigurarile Casco la zi si este garantata absenta viciilor ascunse, ce ar putea pune in pericol siguranta conducatorului auto si pe cea a pasagerilor.

Cel mai important este sa vizualizati personal oferta firmei de inchirieri. Discutiile avute direct la firma cu masina in fata pot fi diferite fata de documentatia facuta pe site-ul unei firme de inchirieri sau discutiile telefonice. Puteti avea surprize ca unele taxe care tin de kilometraj, la depasirea unui numar de kilometri in plus sau cele care tin de anumite perioade de timp, ca de exemplu weekend sa nu existe pe website sau sa nu coincida cu cele aflate pe site.