Cum alegem firma de inchirieri auto

Inchirieri AutoDeplasarile in timpul afacerilor cu avionul pe distante mari fac uneori sa fie necesara inchirierea unui automobil pentru  a putea atinge scopurile calatoriei. Mai jos sunt sfaturile noastre pentru  putea avea o exeprienta buna, fara neplaceri indiferent de destinatia in care va deplasati.

1. Alegeți o companie care vă poate preda autoturismul cât mai aproape de destinația dumneavoastră.  Fiți atenți la tarifele suplimentare de dislocare față de sediul companiei, dacă acestea se aplică. Dacă doriți să închiriați autoturismul pe termen mai lung, să zicem peste o lună de zile, ar fi o idee bună să încercați să negociați eventualele tarife de dislocare.

2. Alegeți companii care vă ofertează mașini din flota proprie. Acestea au un control strict asupra autoturismelor închiriate și se ocupă direct de menținerea lor în parametri tehnici și de confort optimi. Nu mai vorbim de faptul că în joc se află siguranța dumneavoastră.

3. Comparați tarifele zilnice ale companiilor alese. Evitați tarifele cele mai ieftine sau companiile care fac ușor concesii legate de condițiile de garantare sau asigurare. Foarte posibil ca mașinile oferite să nu fie la fel de bine întreținute ca celelalte sau poate se incearcă înșelarea dumneavoastră la returnarea autoturismului.

4. Alegeti compania care oferă autoturisme care se potrivesc cel mai bine necesităților dumneavoastră. O flotă variată  garantează o alegere cât mai apropiată de stilul dumneavoastră de condus.

Unele companii au tarife speciale pentru anumite modele sau pentru închirierea cu șofer. Aceasta variantă poate fi cea mai indicată în cazul în care doriți să vă deplasați confortabil și prompt într-un oraș necunoscut, concentrându-vă asupra obiectivelor de afaceri și nu asupra GPS-ului de pe bord. Plus că nu veți mai plăti garanția, în marea majoritate a cazurilor.

5. Citiți cu atenție condițiile contractuale înainte de a semna! Unele companii acceptă închirieri numai pentru un anumit număr de zile. De asemenea, luați în considerare și limitele de distanță zilnică parcursă, cele de accident sau daune, ce acoperă asigurarea, precum și orele de predare ale autoturismului sau locul de returnare. Nu ezitați să întrebați unul dintre reprezentanții companiei de închirieri auto dacă aveți orice nelămurire în privința condițiilor.

6. Inspectați autoturismul împreună cu un reprezentant al companiei înainte de a semna de primire. Semnalați-i acestuia orice daună care vi se pare că ar putea să vă fie imputatăși solicitați marcarea acesteia pe schema de închiriere.

Alegeti firma care va pune personal la dispozitie si care va raspunde clar la intrebarile legate de prcedura de inchiriere si toate conditiile care intervin din aceasta. Va recomandam sa va documentati foarte bine in legatura cu fiecare conditie de pe contract inainte de a il semna. Unele contracte au clauze abuzive pe care persoana care inchiriaza le poate omite sau trece cu vederea.