Inchirieri Garsoniere

 Inchirieri Garsoniere Fie ca este vorba inchirieri gasoniere pentru perioade nedeterminate, de sedere pe o perioada indelungata cum ar fi studentii in cazul inchireirii apartamentelor pe perioada facultatii, fie ca este vorba de inchirierea unei cabane pentru o perioada scurta dedicata relaxarii, toate acestea au in comun “inchirierea”. A inchiria presupune oferirea spre folosirea temporara a unui bun mobil sau imobil, in schimbul unei plati. Putem sa vorbim pe de o parte de o firma care se poate ocupa strict cu asa ceva – in cazul organizarilor majore, gen inchiriere cort pentru nunta sau de o persoana fizica, singulara, care doreste sa inchirieze un bun anume, in general apartamente sau garsoniere.

  Inchirierea garsonierelor este de obicei cautata de studenti, cupluri si persoane care doresc sa stea singure fara sa plateasca pretul chiriei unui apartament cu doua sau mai multe camere, fie din motive financiare (in cazul stundentilor spre exemplu), fie din anumite sentimente proprii.

  O garsoniera este in principiu un apartament cu o singura camera ce contine: functiuni de zi-living, bucatarie, baie, loc de luat masa, bar, si fucntiuni de noapte -dormitor, dressing. Foarte important la o garsoniera este configurarea spatiala si functionala. Amenajarea de interior este complexa intrucat urmareste comunicarea coerenta a functiunilorspecifice locuirii intr-un spatiu extrem de limitat. O configurare deficitara conduce la deprimarea treptata a utilizatorului, sustinerea si cresterea nivelului de stres pentru ca nu te simti bine intr-un spatiu pe care nu il poti numi acasa.   Daca functiunile si mobilarea nu comunica armonios te-ai simti ca intre patru pereti si doar atat. De aceea, atunci cand se inchiriaza o garsoniera trebuie urmarita cu atentie asezarea functionala, dispunerea mobilei (daca este) dar si lungimile garsonierei – posibilitatile si limitarile pe care aceste lungimi le pot aduce si aria suprafetei efective de locuit. Lungimile garsonierei sunt importante pentru ca dau forma garsonierei si influenteaza in mod direct amenajarea spatiului. De asemenea, trebuie urmarita si luminarea naturala, daca este bne luminata garsoniera, daca ajunge lumina in locurile de stat.

  Asadar, un spatiu trebuie sa ii ofere utilizatorului sau utilizatorilor un sentiment de siguranta si de confort, confort care trebuie sa fie estetic si functional. Majoritatea garsonierelor moderne apeleaza la o comunicare functionala a spatiului prin deschiderea bucatariei catre livingul care deseori devine si spatiul de dormit. Acest procedeu ofera senzatiu unui spatiu mai amplu, mai deschis. Bieninteles, aceste doua functiuni pot fi separate prin amplasarea unui mic bar care sa faca trecerea mai placuta dar sa si ofere senzatia de intimitate si separare cu care suntem atat de obisnuiti. De altfel, aceasta separare poate sa nu fie atat de prezenta prin amplasarea locului de servit masa, daca locul permite.

  Limitarea cu care se confrunta majoritatea garsonierelor este suprafata mica a spatiului. Amenajarea interioara trbeuie sa tina seama de aceasta suprafata de locuit asa incat sa poate oferi, prin minima incarcare a spatiului cu mobilare, un bun flux al circulatiilor si o coerenta a functiunilor.

  La inchirierea unei garsoniere asemanator fiind cu amenajare interiorului trebuie urmarite, in primul rand, eficienta spatiului, spatialitate, functionalitate si ergonomia. De asemenea, in mobilarea spatiala se poate apela la solutii multifunctionale in cazul spatiilor mici si foarte mici, cu obiecte care raspund mai multor nevoi.