Inchiriez rulota

Inchiriez rulotaDaca aveti o rulota de inchiriat puneti un anunt cu inchiriez rulota. Cand va aflati in rulota, exista o serie de modalitati prin care vacanta dvs. ar putea fi stricata. Se intampla uneori dar vestea buna este ca va puteti pregati pentru orice si puteti lua masuri preventive pentru a reduce foarte mult sansele de a avea o experienta neplacuta cu detaliile de mai jos si cu acest ghid de accesorii pentru rulota.

Ce imi trebuie atunci cand inchiriez rulota?

Prima parte este destul de simpla: ramaneti legali. Unele dintre sfaturile de mai jos se refera la aspecte juridice care trebuie urmate. Restul este o informatie esentiala

Oglinzile de remorcare

Exista anumite distante, impuse de lege, incat  sa puteti vedea in spatele si in ambele parti ale rulotei atunci cand va remorcati. Singura modalitate de a atinge acest nivel de vizibilitate este prin folosirea oglinzilor de remorcare, care se ataseaza la oglinzile standard ale masinii.

Exista o multime de oglinzi pe piata, la diferite niveluri de "fiabilitate" si costuri. Va recomandam optiunile in forma de lacrima, deoarece acestea pot fi ajustate cu usurinta fie in partea superioara, fie in partea inferioara a oglinzilor, in functie de designul masinii.

Greutatea nominala

Greutatea  este forta exercitata in jos de carligul de tractare al tourer-ului asupra remorcii masinii. Aveti nevoie de un nivel decent al greutatii pentru a va asigura stabilitatea la remorcare. Legea prevede ca greutatea nominala a unei remorci trebuie sa fie de cel putin 4% din MTPLM sau 25 kg .In practica, este mai bine sa ai greutatea nominala in regiunea de 70-100 kg. Dar, de asemenea, trebuie sa ramaneti in limita  specifica a constructorului auto. Acest lucru inseamna ca unele masini sunt eliminate din cauza capacitatilor de tractare, deoarece nu pot suporta forta necesara.

Aveti posibilitatea sa masurati greutatea nominala folosind un dispozitiv de masurare a greutatii, care se afla in cilindrul de tractare. Sau, puteti folosi un baston de lemn si niste cantare intr-un mod similar, daca aveti grija sa nu le deteriorati.

De asemenea, aveti grija sa va asigurati ca greutatile rulotei nu sunt prea mari pentru greutatea automobilului dvs. si amintiti-va ca greutatea producatorului auto nu este intotdeauna sigura atunci cand vine vorba de remorcarea unei rulote! Un constructor de automobile poate pretinde ca masina sa poate trage o anumita greutate, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa o faceti. Ceea ce poate tracta si ceea ce poate tracta in siguranta sunt uneori lucruri foarte diferite.

Gandeste-te asa ... Unele masini de tractiune pot fi conduse, probabil, la o viteza de 120 de kilometri pe ora, dar asta nu inseamna ca le-ai conduce cu viteza asta.

Optiuni de securitate

Indiferent daca sunteti acasa sau in vacanta, securitatea rulotei dvs. este esentiala pentru a va mentine mandria si bucuria in siguranta. Singura modalitate de a minimiza amenintarea cu furtul sau deteriorarea este aceea de a investi intr-o combinatie de accesorii de siguranta pentru rulote.

Primele optiuni pe care trebuie sa le priviti sunt incuietorile, astfel incat orice viitor potential hot va sti imediat ca va avea dificultati in va pune rulota in miscare.