Cabana Montana Straja Lupeni

Centru Inchirieri Restaurante si Sali Lupeni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Cabana Montana Straja Lupeni - Centru Inchirieri Restaurante si Sali Lupeni.

Daca aveti nevoie de: Centru Inchirieri Restaurante si Sali Lupeni
contacteaza-ne completand formularul de aici

Descriere Centru Inchirieri Restaurante si Sali Lupeni

Cabana Montana, clasificata cu 3 stele, este situata în munţii Vâlcan, la 1367m altitudine, în masivul Straja. Este considerata perla staţiunii, datorita frumuseţii ei şi mai ales datorita interioarelor cu caracter vânatoresc. Cabana dispune de 20 de camere cu 2, 3 şi 4 paturi, camere cu grup sanitar propriu, apa rece şi caldă permanent, ce întregesc condiţiile de cazare.

Staţiunea turistică Straja este localizată în judeţul Hunedoara, la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munţilor Vâlcan, în zona Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni. Prima datare a localităţii Lupeni este făcută în urmă cu 350 de ani. Pe atunci, principala ocupaţie a locuitorilor acestor zone era creşterea animalelor şi vânătoarea.

Începând cu secolul al 19-lea, odată cu descoperirea zăcămintelor de cărbune, această zonă a fost intens colonizată, Lupeniul devenind un puternic centru industrial carbonifer al României. În acest oraş se află cea mai mare mină subterană din sud-estul Europei, Exploatarea Minieră Lupeni.

Huila extrasă de aici este de cea mai bună calitate, având o putere calorică de până la 9000 kilo-calorii.

Galerie foto Centru Inchirieri Restaurante si Sali Lupeni